Kep Mva Fn Ijn Njuágá Nieidâ frá Laaiðâs


Perustiedot

Virallinen nimi: Ijn Njuágá Nieidâ frá Laaiðâs
Kutsumanimi: Gagara
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Islanninhevonen
Syntymäaika/ikä: 6.1.2011/12v.
Tekijä: Saila, Iisan talli
Omistaja: VARJA, Frozen Solo
Rekisterinumero: SKPR-2193

GALLERIAAN


Luonne

Gagara on menohaluinen ja innokas ratsu. Tamma on utelias, ja näyttää sen tunkemalla turpansa joka paikkaan. Ymmärtää ottaa rauhallisesti lasten kanssa jättäen suurimmat kujeet aikuisille. Sähläyksestä huolimatta osaa joskus myös keskittyä.
Toimii hyvin sekä ryhmässä, että yksin. Sopii maastossa kärkihevoseksi.

Erittäin maasto- ja liikennevarma.


Varusteet


Oranssit yksinkertaistetut issikkasuitset paljetti-, kristalli- ja tyllikoristeilla sekä nivelkuolaimella.
Sukutaulu

Isä: Riemnjis frá Salvân Ii: Tuvvá frá Kiäpádâs Iii: Tastan frá Sanijâs
Iie: Saahâ frá Ávju
Ie: Kiäinu frá Pilláá Iei: Vuástás frá Puotâ
Iee: Pähtipäinee frá Vahtâ
Emä: Parâttâllâm frá Laaiðâs Ei: Etâmâs frá Sanijâs Eii: Sabbaat frá Kejimield
Eie: Kubbeel frá Nuuhâd
Ee: Kovjim frá Árvuttem Eei: Pááru frá Lágádas
Eee: Luoihâs frá Nuortâs
Jälkeläiset

Hulmurin Hurmuri // Isä: ? // Ori // 2007Kilpailukalenteri

Aika
Paikka
Sarja
Laji
Sijoitus
8.4.2011
Kht Kuusimetsä
Islanninhevoset
Epäviralliset näyttelyt
2/7
1.11.2011
Suomen keppihevosfoorumi
Kangasponitammat
Viralliset näyttelyt
1/8 (+ 2 hylättyä) BIS2, LKV1, MVA-sert, JS
18.11.2011
Suomen keppihevosfoorumi
Islanninhevoset
Viralliset näyttelyt
1/4 (+ 1 hylätty) BIS1, LKV1, MVA-sert, JS
25.12.2011
Suomen keppihevosfoorumi
Ponitammat
Viralliset näyttelyt
3/9 (+ 5 hylättyä) LKV3, irtoSERT, JS
12.2.2012
Suomen keppihevosfoorumi
Kangastammat
Viralliset näyttelyt
1/9 (+ 1 hylätty) BIS3, LKV1, MVA-sert, JSArvostelut

Gagaran rotuleima on älyttömän hyvä, selkeä issikka, joka kulmasta katsottuna. Sukupuolileimakin ihan hyvä, vasemmalta puolelta näyttää hieman orilta/ruunalta, mutta oikealta katsottuna täydellinen tamma, hyvä. Harja on kyllä hieno, sopii tammalle paremmin kun hyvin ! ^ Harja näyttää myös hyvin kiinnitetyltä ja tukevalta, mikä myöskin on aika tärkeää. Korvat ovat ehkä vähän tylsän muotoiset, mutta sopivat hevosen kokonaisuuteen oikein hyvin. Silmät aika pienet ja vähän " ilkeän " näköiset. Sieraimet aika huomaamattomat kaukaa katsottuna, johtunee ilmeisesti kankaan väristä ja ovat makuuni liikaa turvan päällä, eikä sivussa. Pään merkit omaperäiset, salama on upeasti toteutettu ja alahuulessa olevaa pientä laikkukaan ei voi olla huomaamatta, todella hienot ! ^ Suu hyvä, tarpeeksi pitkä ja suora. :) Pään ja kaulanliittymä oikein hyvä, selkeä ja erottuu tarkasti. Kaula tarpeeksi pitkä ja juuri oikean paksuinen. Gagara on kyllä upea, siististi ommeltu omaperäisyyttä unohtamatta, loistavaa, tykkään ^
2.2.2011 Saara(:Sukupuolileima välttävä, tätä luulin oriksi tamman sijaan. Pään ja kaulan liittymäkohta on siisti, ja koko heppa ei näytä olevan ollenkaan vino! Hepan silmän kohdalla oleva merkki on todella hauska, ja herasilmä luo näyttävyyttä siihen. Herasilmässä voisi olla enemmän muotoja, tosin toisessa silmässä on muotoja hyvin. Paikat on hyvät. Sieraimia en heti erottanut, mutta paikat niissäkin on hyvät. Saumoja ei näy ollenkaan, ja harja on tosi hieno! Rotuleima on hyvä. Korvat ovat sopivan kokoiset, -muotoiset, ja paikka on hyvä. Muotoja päähän ei rotuun nähden tarvitsisi ollenkaan lisää. Otsa - turpa - välimatka on suora, joka on hyvä juttu. Ilme on hieman vihaisen oloinen toiselta puolelta katsottuna. Suu on sopivan syvä ja suora. Kaulassa voisi olla hieman lisää pituutta.
3.2.2011 AlisaGagaran rotuleima on hyvä, neiti käy issikaksi erittäin hyvin vaikka saattaisi sopia jonkin muun rodun edustajaksikin. Sukuleima on puolestaan kohtalainen, oikealta puolelta tammamainen mutta toiselta puolelta orimainen leima. Rakenne on hyvän ponimainen, pää kauniin muotoinen ja kaulan paksuudessa ja pituudessakaan ei moittimista ole. Pään ja kaulan liittymäkohta on selkeästi erottuva, joka on plussaa. Suu on hyvän pituinen, oikeassa kohdassa ja suora. Joissain kuvissa suu on hieman avonainen, mutta toisissa taas ei. Korvat ovat oikeilla kohdilla ja hyvän kokoiset. Silmät ovat hitusen liian pienet omaan makuuni, mutta oikeilla kohdillaan. Ilme on joistan kulmista hieman vihaisen oloinen. Sieraimia en aluksi erottanut kankaan seasta, mutta nekin ovat hyvillä paikoilla ja oikean kokoiset. Harja on upea, ja se tukee rotuleimaa. Merkit ovat tällä neidillä korostetun upeat, herasilmä korostaa toisenpuolen salaman mallista vaaleaa merkkiä ja alahuulessa oleva pienempi merkki on hieno lisä näyttävämmän merkin lisänä. Kokonaisuudessaan Gagara on kaunis, siistiä ompelusta ja hienoja yksityiskohtia.
7.10.2011 MysterMiip, mäpä ihastuin tähän suloiseen tammaan. "Gagara" on erittäin kaunis ja suloinen, häiritsemään jäi ehkä nuo silmät. Vain hieman. Silmät näyttävät hieman kissamaisilta, mutta tuo jotenkin iloisen ilmeen tamman kasvoille. Vasemman puolen silmän "täplä" on ihan :) Voisi jäädä hyvät muistot jos livenä tapaisi. Orilta Gagara ehkä hieman näyttää, mutta rotuleima on näkyvä. Kangas on nättiä, siinä näkyy sormenjäljet ainakin esittelykuvassa (?) Harja kauniisti pystyssä, ehkä avattu? Oikein kaunis yksilö, kaula olisi voinut olla hieman, ihan pikkiriikkisen, pidempi :> Yksityiskohdat on nätit ja saumoja en näe.
19.10.2011 KinuskikissaTästä minä tykkään! Orilla on tunnusomainen kuviointi ja ihanan tuuhea harja, jota tekisi mieli käyttää tyynynä. Saumavaratkaan eivät näy silleen häiritsevästi ja hevosen muodot ovat herttaisen pulleat. Silmät, sieraimet ja korvat on aseteltu hyvin. Ainoina miinuksina tulevat kaula ja harjan väritys. Kaulassa olisi saanut olla ehkä pikkuisen enemmän muotoa, mutta tavallaan se taas sopii tuohon ja tekee Rengistä persoonallisen. Harjasta joo, ehkä olisin toivonut tuohon harmaan sekaan sitä ruskeaakin, jotta se olisi ollut raitarikkaampi, vai miten sen sanoisi - tämä on toki vain minun mielipiteeni, enkä tahdo sanoa että tuollainen harja olisi väärin. Kokonaisuudessaan poni on silti arvokas, uniikki ja omaperäinen. Pala islanninhevostakin uhkuu orin ulkoäöstä.
16.11.2011 Erika